(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda iste’molchilarning ekologik ongi hamda barqaror iste’mol xulq-atvoriga yashil marketing strategiyalarining ta’siri tahlil qilindi. Tadqiqot davomida ekologik xabardorlik, yashil mahsulotlarga bo‘lgan munosabat, xarid xulqatvori va yashil marketing kommunikatsiyalariga nisbatan ishonch darajasi o‘rganildi. Onlayn so‘rovnoma asosida olingan natijalar iste’molchilarning ekologik mahsulotlarga qiziqishi ortib borayotganini ko‘rsatdi. Tahlillar natijasida ekologik sertifikatlarning ishonchni oshiruvchi asosiy omil ekani aniqlangan. Tadqiqotda yashil marketing strategiyalarini takomillashtirish, raqamli kommunikatsiyalarni rivojlantirish hamda ekologik mahsulotlar bozorini kengaytirishga qaratilgan ilmiyamaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.