(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada korxonalar iqtisodiy samaradorligini oshirishda raqamli strategiyalar va innovatsion boshqaruvning oʻzaro bogʻliqligi ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida raqamli transformatsiya jarayonining bosqichlari, boshqaruv yondashuvlari va innovatsion mexanizmlarning korxona faoliyatiga taʼsiri oʻrganildi. Raqamli strategiyaning biznes-jarayonlarni optimallashtirish, boshqaruv samaradorligini oshirish va mijozlar bilan aloqalarni takomillashtirishdagi roli asoslandi. Innovatsion boshqaruvning tashkiliy madaniyat, qaror qabul qilish sifati va raqobatbardoshlikni kuchaytirishga taʼsiri baholandi. Tadqiqot natijasida korxonalarda raqamli yetuklik bosqichlarini joriy etish, boshqaruvning adaptiv modellarini rivojlantirish hamda maʼlumotlarga asoslangan strategik qarorlar tizimini takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.