(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada toʻqimachilik sanoatida investitsion loyihalarning texnologikmodernizatsion va institutsional samaradorlik modelini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotda investitsion loyihalarning ishlab chiqarish samaradorligi, eksport salohiyati, texnologik yangilanish va sanoat raqobatbardoshligiga taʼsiri tahlil qilingan. Institutsional qoʻllab-quvvatlash, innovatsion boshqaruv va sanoat klasterlari faoliyatining investitsion samaradorlikka taʼsiri baholangan. Tadqiqot natijasida toʻqimachilik sanoatida investitsion resurslardan samarali foydalanish, texnologik transformatsiyani jadallashtirish va sanoat infratuzilmasini takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.