(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada xizmatlar sohasida yangi xizmat turlarini kengaytirishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida xizmatlar sohasini rivojlantirishga taʼsir etuvchi iqtisodiy, tashkiliy va innovatsion omillar oʻrganildi. Xalqaro innovatsion reytinglar, ilmiy-tadqiqot faoliyati va innovatsion infratuzilma rivojlanishining xizmatlar sektoriga taʼsiri baholandi. Tahlillar natijasida innovatsion boshqaruv, ilmiy ishlanmalarni amaliyotga joriy etish, klaster tizimlari va davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlarining xizmatlar samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslandi. Yangi innovatsion xizmatlarni yaratish, ilmiy-texnik maʼlumotlar bazasini rivojlantirish hamda innovatsion ekotizimni shakllantirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari xizmatlar sohasining raqobatbardoshligini oshirish va hududiy rivojlanishni taʼminlashga xizmat qilishi qayd etildi.