(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu tezisda sunʼiy intellekt texnologiyalarining oliy taʼlim muassasalarida boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirishdagi roli va samaradorligi tahlil qilinadi. Sposato1, Zawacki-Richter2 hamda Chen 3tadqiqotlariga asoslanib, SI texnologiyalarining taʼlim tizimida boshqaruv, rejalashtirish, tahlil, nazorat va resurslarni boshqarishdagi afzalliklari yoritilgan. Tadqiqotda AI texnologiyalarining maʼmuriy samaradorlik, qaror qabul qilishni optimallashtirish va strategik boshqaruvni takomillashtirishdagi oʻrni tizimli tarzda koʻrsatib beriladi. Shuningdek, Oʻzbekiston taʼlim tizimida ushbu tajribalarni joriy etish istiqbollari ham ilmiy tahlil qilinadi.