(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu tadqiqot innovatsion faoliyat samaradorligini oshirishga qaratilgan institutsional va iqtisodiy mexanizmlarni ilmiy tahlil qildi. Tadqiqotda milliy innovatsion tizim konsepsiyasi, klaster yondashuvi hamda ochiq innovatsiya modeli asosida innovatsion faoliyatni shakllantiruvchi omillar baholandi. Qiyosiy tahlil natijalari moliyalashtirish tizimi, inson kapitali, texnologik transfer va institutsional muhit innovatsion natijalarga sezilarli ta’sir ko‘rsatganini ko‘rsatdi. Klaster tuzilmalari va universitet-sanoat hamkorligi innovatsion mahsulot yaratish imkoniyatlarini kengaytirgan. Tadqiqot innovatsion siyosat samaradorligi institutsional muhit, iqtisodiy rag‘batlar va bilim infratuzilmasining uyg‘un ishlashiga bog‘liqligini tasdiqladi. Olingan natijalar innovatsion faoliyatni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘ldi.