(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2024)
Bugungi kunda deyarli barcha sohalar, shu jumladan bank sektori raqamli transformatsiya va ilgʻor mashina oʻrganish, sunʼiy intellekt (AI), Big Data va bulutli hisoblash texnologiyalarini joriy etish va ulardan foydalanishga asoslangan avtomatlashtirishga oʻtmoqda. Endilikda bank xizmatlari mijozlar uchun qulayliklar bilan 24/7 kun davomida shugʻullanib, bu sohani Oʻzbekistonda har qachongidan ham raqobatbardosh qilmoqda. Ushbu maqola banklarda amalga oshirilayotgan raqamli transformatsiya bosqichlarini ijtimoiy-demografik koʻrsatkichlar bilan taqqoslashga qaratilgan. Bundan tashqari, ushbu maqolada raqamli bankingning oʻsish tendensiyalari tahlil qilinadi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, raqamli xizmatlar soni mijozlar soniga nisbatan ortib bormoqda. Biroq, raqamli bank xizmatlarining yuqori narxlari raqamli xizmatlar soni hali ham Oʻzbekistonda zarur boʻlganidan ortda qolganidan dalolat beradi.