(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda Surxondaryo viloyati iqtisodiyotidagi tarkibiy oʻzgarishlar va tumanlar kesimidagi iqtisodiy oʻsish koʻrsatkichlari tahlil qilindi. Yalpi hududiy mahsulot tarkibida qishloq xoʻjaligi ulushining kamayishi, sanoat va xizmatlar ulushining ortishi asosida iqtisodiyotning diversifikatsiyalanish jarayoni baholandi. Tasviriy statistika hamda proporsional taqsimlash usullari yordamida hududiy rivojlanish tendensiyalari aniqlandi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy oʻsishning barqaror yoʻnalishlarini va hudud iqtisodiyotining tarkibiy transformatsiyasini tasdiqladi.