(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda banklarda moliyaviy inqirozlarning oldini olishning iqtisodiy ahamiyati va risklarni boshqarish mexanizmlari tahlil qilindi. Kredit, likvidlilik, valyuta va operatsion risklarning banklar moliyaviy barqarorligiga taʼsiri baholandi. Oʻzbekiston bank tizimining asosiy moliyaviy koʻrsatkichlari dinamikasi oʻrganildi hamda muammoli kreditlar ulushini kamaytirish yoʻnalishlari aniqlandi. Tadqiqot natijasida risk-menejment tizimini takomillashtirish, stress-test amaliyotini rivojlantirish va raqamli texnologiyalar asosida moliyaviy xavflarni erta aniqlash boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.