(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada mintaqaning barqaror rivojlanishini taʼminlashda resurs salohiyatidan foydalanish darajasining taʼsiri ekonometrik model yordamida tahlil qilingan. Eng kichik kvadratlar usuli (OLS), tavsifiy statistika, korrelyatsion-regression tahlil va multikollinearlik testlari (VIF) qoʻllanilgan. Mintaqaviy resurs salohiyatidan samarali foydalanish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.