(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada mintaqa iqtisodiyoti tarmoqlarining barqaror o‘sishini ta’minlashda raqamli marketing strategiyalarini takomillashtirish metodologiyasi ilmiy jihatdan asoslandi. Tadqiqot davomida raqamli marketingning zamonaviy yondashuvlari, hududiy bozor xususiyatlari va korxonalarning raqamli transformatsiya jarayonlari kompleks tahlil qilindi. Xalqaro tajriba, ilmiy manbalar hamda rasmiy statistik ma’lumotlar asosida bosqichma-bosqich metodologik model ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari diagnostika, segmentlash, raqamli kanallarni tanlash, kadrlar salohiyatini rivojlantirish va monitoring tizimini uyg‘un qo‘llash hududiy korxonalar raqobatbardoshligini oshirish hamda barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga xizmat qilganini ko‘rsatdi. Taklif etilgan metodologiyaning amaliy ahamiyati va qo‘llash imkoniyatlari ilmiy asoslandi.