(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada hududlarda korxonalar raqobatbardoshligini oshirish uchun xavfsizlik mexanizmini shakllantirishning tahliliy asoslari ilmiy jihatdan baholandi. Tadqiqotda institutsional-huquqiy, hududiy-infratuzilmaviy va korporativ-boshqaruv konturlari boʻyicha koʻrsatkichlar tizimlashtirildi hamda qiyosiy tahlil qilindi. Jahon banki korxonalar soʻrovi, milliy statistika va xalqaro raqobatbardoshlik manbalari asosida ustunliklar va oʻsish zaxiralari aniqlandi. Natijalar ruxsat berish jarayonlari va infratuzilma koʻrsatkichlarida ijobiy holat shakllanganini, korporativ boshqaruv va innovatsion faollikda esa rivojlanish imkoniyatlari mavjudligini koʻrsatdi. Taklif etilgan besh bosqichli algoritm monitoringni tizimlashtirish, boshqaruv qarorlarini asoslash va hududiy sanoat siyosatini korxona darajasidagi amaliyot bilan uygʻunlashtirishga xizmat qilgan ilmiy asos yaratdi. Yondashuv hududlar boʻyicha xavfsizlik omillarini muntazam solishtirish, zaif nuqtalarni aniqlash va maqsadli choralarni belgilash imkoniyatlarini kengaytirdi hamda resurslardan foydalanish samaradorligini oshirishga koʻmaklashdi.