(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Buxoro viloyatida turistlarga xizmat koʻrsatish tizimini takomillashtirishning nazariy va institutsional asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda xizmat sifati, turistik manzil raqobatbardoshligi, taassurot iqtisodiyoti va aqlli turizm yondashuvlari yagona tahliliy modelda birlashtirildi. Meʼyoriy hujjatlar, rasmiy statistika va ilmiy manbalar asosida institutsional, infratuzilmaviy, xizmat jarayoni hamda natijaviy monitoring bloklaridan iborat tizim ishlab chiqildi. Natijalar Buxoroning madaniy merosi, standartlashtirish bazasi, raqamli platformalar va hududiy dasturlar xizmatlar sifatini oshirish uchun mustahkam asos yaratganini koʻrsatdi. Taklif etilgan model monitoringni kuchaytirish, xizmatlarni muvofiqlashtirish, turistik mahsulotlarni diversifikatsiya qilish va boshqaruv qarorlarini dalillarga asoslash imkonini berdi. Raqamli navigatsiya, yagona standartlar va teskari aloqa mexanizmlarining uygʻunlashuvi turistlar qoniqishini oshirishga xizmat qilgani aniqlandi. Bu yondashuv hududiy xizmatlar barqarorligini ham mustahkamladi.