NAMANGAN VILOYATINING TURISTIK VA REKREATSION SALOHIYATINI BOSHQARISH DARAJASINI BAHOLASHGA METODOLOGIK YONDASHUV (Журнал «Маркетинг», 2025)
Mazkur maqolada Namangan viloyatining turistik va rekreatsion salohiyatini boshqarish darajasini baholashga qaratilgan metodologik yondashuv ishlab chiqilgan. Tadqiqotda hududning tabiiy, madaniy va infratuzilmaviy resurslari statistik va qiyosiy tahlil asosida oʻrganilgan. Aholini turizm xizmatlari bilan qamrab olish darajasi hamda ichki va tashqi turizm koʻrsatkichlarining dinamikasi tahlil qilingan. Olingan natijalar turizm xizmatlariga talabning oʻsishini va boshqaruv samaradorligini oshirish zarurligini koʻrsatgan. Tadqiqot yakunida hududiy resurslardan samarali foydalanish, xizmatlar sifatini oshirish va turizm infratuzilmasini rivojlantirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.