JAMOAT TRANSPORTI XIZMATLARI BOZORIDA MARKETINGSTRATEGIYALARINING RAQOBATBARDOSHLIKKA TAʼSIRI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada jamoat transporti xizmatlari bozorida marketingstrategiyalarining raqobatbardoshlikka taʼsiri tahlil qilindi. Tadqiqot doirasida xizmatmarketingi yondashuvlari, 7P marketing aralashmasi va SERVQUAL modeli asosidatransport xizmatlari sifati hamda isteʼmolchi qoniqishi oʻrganildi. Metodologik asossifatida tizimli adabiyotlar tahlili, qiyosiy tahlil va konseptual modellash usullariqoʻllanildi. Xalqaro transport tizimlari tajribasi tahlil qilindi hamda marketingstrategiyalari, xizmat sifati va raqobatbardoshlik oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlashtirildi.Tadqiqot natijalari marketing yondashuvlari transport xizmatlari sifatini oshirish,mijoz sadoqatini shakllantirish va transport operatorlarining bozordagi raqobatpozitsiyasini mustahkamlashga xizmat qilishini koʻrsatdi.