MOBIL MARKETINGNING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada mobil marketingning zamonaviy rivojlanish tendensiyalari va uning raqamli marketing tizimidagi oʻrni tahlil qilindi. Tadqiqotda mobil marketing vositalari, jumladan SMS-marketing, QR-kodlar, banner reklama, mobil ilovalar va ijtimoiy tarmoqlarning samaradorligi oʻrganildi. Tahlil, qiyosiy va statistik usullar asosida mobil qurilmalardan foydalanish dinamikasi hamda mobil reklama bozori rivojlanishi baholandi. Natijalar mobil marketing isteʼmolchilar bilan tezkor va shaxsiylashtirilgan kommunikatsiyani taʼminlaganini, foydalanuvchi jalb etilishi va konversiya darajasini oshirganini koʻrsatdi. Shuningdek, mobil ilovalar va raqamli platformalarning qoʻllanilishi biznes subyektlari uchun raqobatbardoshlikni kuchaytiruvchi muhim omil sifatida asoslandi. Tadqiqot yakunida mobil marketing strategiyalarini takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.