ENERGETIKA TARMOG‘IDA “YASHIL ENERGETIKA”NINGAHAMIYATI VA XUSUSIYATLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada energetika tarmog‘ida «yashil energetika»ning ahamiyati vao‘ziga xos xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda qayta tiklanuvchienergiya manbalarining (quyosh, shamol, gidroenergiya) iqtisodiy, ekologik vaijtimoiy jihatlari o‘rganilib, 2020-2024 yillar statistik ma’lumotlari asosidaO‘zbekistonda elektr energiyasi ishlab chiqarish dinamikasi va qayta tiklanuvchienergiya quvvatlarining o‘sish sur’ati tahlil etilgan. Olingan natijalar qayta tiklanuvchienergiya manbalarining ulushi ortib borayotganini, ayniqsa quyosh energetikasiningjadal rivojlanayotganini ko‘rsatadi. Tarmoqni balanslash, energiya saqlash vainfratuzilmani modernizatsiya qilish zarurati asoslangan. Yashil energetikamamlakatning energetik xavfsizligi, ekologik barqarorligi va uzoq muddatli iqtisodiytaraqqiyotini ta’minlashda strategik ahamiyatga ega ekani ta’kidlandi.