MAMLAKATDA IJTIMOIY TABAQALASHUV TENDENSIYALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy tabaqalashuv jarayonlarining hozirgi holati, jahonda ijtimoiy tabaqalashuvni kamaytirish modellari va tabaqalashuvga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilingan. Shuningdek, Jini koeffitsiyentining oʻzgarishi, kambagʻallik darajasining pasayishi va oʻrta sinfning shakllanish xususiyatlari koʻrib chiqilgan. Oʻzbekistonda ijtimoiy tabaqalashuv tendensiyalarini kamaytirish borasida taklif-tavsiyalar ishlab chiqilgan.