DEVELOPMENTS IN RETAIL LOAN ALLOCATION BY COMMERCIAL BANKS (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklari tomonidan chakana kreditlash amaliyotiningrivojlanish tendensiyalari tahlil qilindi. Tadqiqotda raqamli bank xizmatlari, masofaviykreditlash va mijozlar xulq-atvori omillari asosida kredit ajratish jarayonlari oʻrganildi.Statistik maʼlumotlar va empirik tahlillar asosida jismoniy shaxslarga ajratilgankreditlar hajmi, tarkibi va oʻsish dinamikasi baholandi. “Hamkorbank” misolidamikroqarzlar ajratish amaliyoti va uning oʻzgarish tendensiyalari koʻrib chiqildi.Tadqiqot natijasida raqamli texnologiyalarni joriy etish kreditlash samaradorliginioshirgani aniqlandi. Mijozlarning yosh tarkibi va xizmatlardan foydalanish darajasioʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilindi. Olingan natijalar asosida bank xizmatlarinitakomillashtirish va raqobatbardoshlikni oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlabchiqildi.