MINTAQAVIY IQTISODIYOTDA TIBBIY TURIZM ORQALI YANGI ISH O‘RINLARI YARATISH MEXANIZMLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiyotda tibbiy turizm orqali yangi ish o‘rinlariyaratish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida tibbiy turizmning bandlikkata’siri bevosita, bilvosita va induksion yo‘nalishlar bo‘yicha baholandi. Xalqaro tajribaasosida sektorning multiplikatsion samarasi hamda xizmatlar eksportiga qo‘shayotganhissasi aniqlandi. O‘zbekiston sharoitida tibbiy turizmni rivojlantirishning huquqiy vainstitutsional asoslari o‘rganildi. Natijalar mintaqaviy darajada klaster tiziminishakllantirish, infratuzilmani rivojlantirish va kadrlar salohiyatini oshirish muhimekanini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida tibbiy turizm orqali bandlikni kengaytirishgaqaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.