STRATEGIES FOR ENHANCING SOCIO-ECONOMIC EFFICIENCY THROUGH THE INTEGRATION OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND DIGITAL TECHNOLOGIES IN UZBEKISTAN (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston sharoitida sunʼiy intellekt va raqamlitexnologiyalar integratsiyasi orqali ijtimoiy-iqtisodiy samaradorlikni oshirishstrategiyalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sanoat, sogʻliqni saqlash, taʼlim, moliyava davlat boshqaruvi sohalarida raqamli texnologiyalarning qoʻllanilishi baholandi.Sunʼiy intellektning resurslardan foydalanish samaradorligi, xizmatlar sifati vaboshqaruv qarorlarini qabul qilish jarayonlariga taʼsiri oʻrganildi. Natijalar raqamlitexnologiyalarni joriy etish ishlab chiqarish unumdorligini oshirganini, xizmatlarkoʻrsatish sifatini yaxshilaganini va iqtisodiy jarayonlarni optimallashtirganinikoʻrsatdi. Tadqiqot natijasida raqamli infratuzilmani rivojlantirish, inson kapitalinimustahkamlash, innovatsion ekotizimni qoʻllab-quvvatlash va sunʼiy intellekttexnologiyalarini keng joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi