JISMONIY SHAXSLARGA YOʻNALTIRILGAN BANK XIZMATLARISIFATINI BAHOLASHNING ZAMONAVIY METODOLOGIYASI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada jismoniy shaxslarga koʻrsatiladigan bank xizmatlari sifatinibaholashning zamonaviy metodologik yondashuvlari tadqiq etilgan. RaqamliBanklarni raqamlashtirish jarayonlari, omnikanal xizmat koʻrsatish modeli va mijoztajribasining ustuvor ahamiyat kasb etishi sharoitida sifatni anʼanaviy mezonlar asosidabaholash yetarli emasligi asoslab berilgan. Tadqiqotda xizmat sifati koʻp oʻlchamliiqtisodiy kategoriya sifatida talqin qilinib, funksional samaradorlik, raqamli interfeysqulayligi, kommunikativ aniqlik, xavfsizlik darajasi hamda mijoz sodiqligiindikatorlarini oʻz ichiga oluvchi integrallashgan baholash tizimi taklif etilgan.Shuningdek, subyektiv qoniqish koʻrsatkichlari bilan obyektiv operatsionparametrlarni uygʻunlashtirish zarurligi asoslangan. Natijada jismoniy shaxslargaxizmat koʻrsatish sifatini monitoring qilish va strategik boshqaruv qarorlarini qabulqilish imkonini beruvchi zamonaviy metodologik model ishlab chiqilgan.