OʻZBEKISTONDA TURIZM SOHASINING BARQAROR RIVOJLANISHTENDENSIYALARI TAHLILI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda turizm sohasining barqaror rivojlanish tendensiyalariasosiy statistik ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilindi. Tadqiqotda turistik oqimlardinamikasi, infratuzilma kengayishi, transport tizimi rivoji hamda hududlar kesimidaginomutanosibliklar o‘rganildi. SWOT tahlil orqali sektorning kuchli va zaif tomonlari,imkoniyat va tahdidlari aniqlandi. Natijalar turizmning iqtisodiy o‘sishga qo‘shganhissasi ortganini, infratuzilma sezilarli kengayganini ko‘rsatdi. Hududlararo tafovutlarva ekologik omillar muhimligini tasdiqladi. Tadqiqot natijalari barqaror turizmnirivojlantirishda strategik qarorlar qabul qilishda qo‘llanishi mumkin.