ZAMONAVIY AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA KORPORATIVBOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻNALISHLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy aksiyadorlik jamiyatlarinitakomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda korporativboshqaruv tizimini rivojlantirish, axborot shaffofligini oshirish, raqamlitexnologiyalarni joriy etish, investitsion jozibadorlikni kuchaytirish hamda risklarniboshqarish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari oʻrganilgan. Shuningdek,xalqaro tajriba asosida aksiyadorlik jamiyatlarining samarali faoliyat yuritishinitaʼminlovchi asosiy omillar ilmiy jihatdan asoslab berilgan.