RESEARCH ON THE TOURISM REVITALIZATION PATH OF THEKONIGIL PAPER CENTER IN SAMARKAND FROM THE PERSPECTIVEOF THE "BELT AND ROAD INITIATIVE" (Журнал «Маркетинг», 2026)
“Bir kamar, bir yoʻl” tashabbusi yoʻnalishlar boʻylab madaniy merosni saqlash vatranschegaraviy madaniy turizm hamkorligini rivojlantirish uchun muhim imkoniyatyaratdi. Samarqanddagi Konigil qogʻoz markazi Markaziy Osiyo Ipak yoʻli anʼanaviyqogʻoz tayyorlash texnologiyasining faol tashuvchisi hisoblanadi. Mazkur tadqiqotdaadabiyotlar tahlili, dala tadqiqotlari va qiyosiy tahlil usullari qoʻllanildi. Tarixiy kelibchiqish, texnologik xususiyatlar, saqlash modeli va turizm rivoji jihatlari oʻrganildi.Konigil qogʻoz markazining rivojlanish afzalliklari va mavjud muammolari aniqlanib,“Bir kamar, bir yoʻl” doirasida madaniy turizm integratsiyasi imkoniyatlari asosidaturizmni jonlantirish yoʻllari taklif qilindi. Natijalar Markaziy Osiyo Ipak yoʻlimadaniy merosi turizmini rivojlantirish va xalqaro hamkorlik uchun amaliyahamiyatga ega.