INKLYUZIV TRANSFORMASIYA: MOHIYATI VA IQTISODIY MAZMUNI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada inklyuziv transformatsiyaning iqtisodiy mohiyati va nazariy asoslaritahlil qilindi hamda uning Oʻzbekiston iqtisodiyotidagi amaliy jihatlari oʻrganildi.Tadqiqot davomida iqtisodiy oʻsish va daromadlar tengsizligi oʻrtasidagi bogʻliqlikJini koeffitsiyenti asosida baholandi. Inson kapitali, moliyaviy inklyuzivlik,institutsional muhit va raqamli iqtisodiyotning inklyuziv rivojlanishdagi rolianiqlashtirildi. Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar natijasida iqtisodiyimkoniyatlarning kengayishi va ijtimoiy yoʻnaltirilganlikning kuchayishi kuzatilganiasoslandi. Tahlil natijalariga tayangan holda inklyuziv transformatsiyani yanadachuqurlashtirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.