SANOAT INFRATUZILMASI OPTIMAL TARTIBGA SOLISHNING GLOBAL IQTISODIY MEZONLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqola sanoat infratuzilmasini optimal tartibga solishning global iqtisodiymezonlarini nazariy va qiyosiy jihatdan tahlil qilingan. Unda tartibga solishnazariyasining asosiy yondashuvlari umumlashtirildi, iqtisodiy samaradorlik, narxmexanizmlari, investitsion muhit, raqobat siyosati hamda institutsional sifatdan iboratbesh mezonli tizim shakllantirildi. Tadqiqot xalqaro tajribalarni solishtirish orqali turlimamlakatlarda qo‘llanilgan cost-plus, price-cap va revenue-cap modellarining afzallikyoritilgan. Tahlil natijasida tartibga solish samaradorligi faqat tanlangan mexanizmgaemas, balki uning institutsional barqarorligi va investitsion muhit bilan uyg‘unligigaham bog‘liqligi ko‘rsatildi. Maqola amaliy siyosat va kelgusi tadqiqotlar uchun foydalixulosalar ishlab chiqildi.