MINTAQANING IJOBIY IMIJINI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY METODOLOGIK YONDASHUVLAR (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda mintaqaning ijobiy imijini shakllantirishga oid zamonaviymetodologik yondashuvlar tizimli ravishda tahlil qilindi. Joylashuv marketingi,identifikatsiya asosli, manfaatdor tomonlar va aloqaviy tarmoq yondashuvlari qiyosiybaholandi. Xalqaro ilmiy manbalar asosida mintaqa imijining tarkibiy elementlari vaularni boshqarish mexanizmlari aniqlashtirildi. Tadqiqot natijasida besh komponentlikonseptual model ishlab chiqildi. Model hududiy identifikatsiya, strategikkommunikatsiya, raqobatbardoshlik, manfaatdor tomonlar va resurslarni oʻz ichigaoldi. Shuningdek, imijni shakllantirishning bosqichlari va amaliy tatbiq vositalaribelgilandi. Olingan natijalar mintaqalar raqobatbardoshligini baholash va boshqaruvqarorlarini asoslash imkoniyatini kengaytirishi koʻrsatildi.