SUNʼIY INTELLEKT ASOSIDA BIZNES TIZIMLARNI STRATEGIK BOSHQARISHNING AHAMIYATI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada sunʼiy intellekt texnologiyalarining biznes tizimlarni strategik boshqarishdagi ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Raqamli iqtisodiyot sharoitida anʼanaviy boshqaruv yondashuvlarining cheklovlari koʻrsatilib, ularning oʻrnini maʼlumotlarga asoslangan, prognozli va adaptiv boshqaruv modellari egallayotgani asoslab berilgan. Sunʼiy intellektning qaror qabul qilish jarayonlarini intellektuallashtirish, risklarni kamaytirish, resurslarni optimallashtirish va iqtisodiy qiymat yaratishdagi roli ochib berilgan. Shuningdek, telekommunikatsiya sohasida sunʼiy intellektni joriy etish tajribalari hamda mavjud muammolar va istiqbollar tahlil qilingan.