TAʼLIM JARAYONIDA IQTISODCHINING BOSHQARUV KOMPETENSIYASI RIVOJLANISH DARAJALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida iqtisodchi mutaxassislarning boshqaruvkompetensiyasi rivojlanish darajalari ilmiy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasidaboshqaruv kompetensiyasining beshta asosiy darajasi - boshlang‘ich, rivojlanayotgan,kompetent, proficient va ekspert bosqichlari aniqlanib, ularning mazmuni hamda ta’limjarayonida shakllanish xususiyatlari tahlil qilingan. Olingan natijalar amaliy va nazariybilimlarning o‘zaro integratsiyasi boshqaruv kompetensiyasini rivojlantirishningmuhim omili ekanligini ko‘rsatdi. Raqamli kompetensiyalar, amaliy tajriba va shaxsiymotivatsiyaning mazkur jarayondagi ahamiyati asoslab berildi. Tadqiqot yakunidaO‘zbekiston oliy ta’lim tizimida iqtisodchi mutaxassislarning boshqaruvkompetensiyalarini yanada rivojlantirishga qaratilgan kompetensiyaga asoslanganta’lim modelini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.