DAVLAT SUBSIDIYALARI ASOSIDA NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLARINING BARQAROR FAOLIYATINI QOʻLLAB QUVVATLASH MEXANIZMLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada davlat subsidiyalari asosida nodavlat notijorat tashkilotlariningbarqaror faoliyatini qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotdasubsidiya NNTlarning maxsus loyihalardan tashqari ustav faoliyatini, institutsionalimkoniyatlarini va uzluksiz ijtimoiy xizmat koʻrsatish salohiyatini mustahkamlovchimoliyaviy instrument sifatida talqin etiladi. Maqolada subsidiyalash mexanizmininghuquqiy, moliyaviy, institutsional, monitoring va ijtimoiy natija qatlamlari ajratibkoʻrsatilgan. Subsidiya ajratish jarayonida ehtiyojni aniqlash, mezonga asoslangantanlov, shartnoma va KPI, bosqichma-bosqich moliyalashtirish, monitoring, audit vateskari aloqa bosqichlari asoslangan. Taklif etilgan model NNTlarning moliyaviybarqarorligini kuchaytirish, mablagʻlarning shaffofligini taʼminlash va davlat qoʻllabquvvatlashining strategik taʼsirini oshirishga xizmat qiladi.