ELEKTRON SAVDO PLATFORMALARIDA RAQAMLI MARKETING VOSITALARIDAN KOMPLEKS FOYDALANISH ORQALI SAVDO HAJMI VA MIJOZLAR OQIMINI OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada elektron savdo platformalarida raqamli marketing vositalaridankompleks foydalanish orqali savdo hajmi va mijozlar oqimini oshirish mexanizmlaritahlil qilindi. Tadqiqotda Marketing 5.0, RACE modeli va omnikanal yondashuvintegratsiyalandi. Empirik asos sifatida UNCTAD, Statista va World Bankmaʼlumotlari qoʻllanildi. Natijalar raqamli marketing vositalari sinergetikqoʻllanganda konversiya darajasi, mijozni saqlash va oʻrtacha buyurtma qiymatioshganini koʻrsatdi. SEO, SMM, e-mail marketing va shaxsiylashtirish algoritmlarimijoz xarid yoʻlining barcha bosqichlariga tizimli taʼsir koʻrsatgan. Mahalliyplatformalar misolida moslashuvchan strategiyalar samaradorligi tasdiqlandi. Tadqiqotnatijasida integratsiyalashgan marketing modeli va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.