OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI TASHQI SAVDO FAOLIYATINI STATISTIK BAHOLASH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining tashqi savdo faoliyati statistikjihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda tashqi savdoning iqtisodiy mazmuni, eksport vaimport jarayonlari hamda ularning milliy iqtisodiyot rivojlanishidagi oʻrni yoritildi.Statistik maʼlumotlar asosida tashqi savdo koʻrsatkichlarining dinamikasi baholandi.Tovar va xizmatlar eksporti hamda importi tarkibi tizimli tahlil qilindi. Shuningdek,tashqi savdo statistikasini shakllantirish metodologiyasi va xalqaro standartlargamoslashuv jarayonlari oʻrganildi. Natijada tashqi savdo faoliyatining iqtisodiyoʻsishga, bandlikka va raqobatbardoshlikka ijobiy taʼsiri asoslab berildi. Tadqiqottashqi savdo statistikasi orqali iqtisodiy jarayonlarni baholashning muhimliginikoʻrsatdi.