OLIY TAʼLIM XIZMATLARI SIFATINI OSHIRISHNING USLUBIY YONDASHUVLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim xizmatlari sifatini oshirishning uslubiy yondashuvlaritizimli tahlil asosida o‘rganildi. Tadqiqotda oliy ta’lim tashkilotlari faoliyati murakkabijtimoiy-iqtisodiy tizim sifatida ko‘rib chiqildi hamda sifat menejmentinishakllantirishda jarayonli, tizimli, vaziyatli va miqdoriy yondashuvlarning o‘rniasoslab berildi. Ta’lim xizmatlari tuzilmasi va ularning sifatga ta’sir etuvchi omillaritahlil qilindi. Natijada, yondashuvlarning integratsiyasi ta’lim sifati va boshqaruvsamaradorligini oshirishga xizmat qilishi aniqlandi. Ilmiy xulosalar asosida amaliytavsiyalar ishlab chiqildi.