THE EVOLUTION OF SALES PROMOTION IN THE DIGITAL ECOSYSTEM AND AN ANALYSIS BASED ON PRODUCT LIFECYCLE STAGES (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada sotuvni rag‘batlantirish vositalarining raqamli iqtisodiyotsharoitidagi evolyutsiyasi mahsulot hayot aylanishi nazariyasi asosida tahlil qilindi.Tadqiqotda chakana media tarmoqlari, ijtimoiy tijorat va sun’iy intellektga asoslanganmexanizmlarning turli bosqichlardagi samaradorligi baholandi. Apple, Coca-Cola vaWalmart misollarida reklama va savdo strategiyalarining mahsulot bosqichlariga mosravishda o‘zgarishi ko‘rsatildi. Natijalar sotuvni rag‘batlantirish vositalari bosqichgamos ravishda differensial qo‘llanilganini tasdiqladi. Raqamli platformalardagiperpersonallashtirish va algoritmik boshqaruvning ahamiyati aniqlandi. Tadqiqotnatijalari asosida marketing strategiyalarini moslashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarishlab chiqildi.