MAHALLIY QURILISH MATERIALLARINI ISHLAB CHIQARISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH MASALALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada mahalliy qurilish materiallarini ishlab chiqarishda innovatsiontexnologiyalarni joriy etish masalalari tahlil qilindi. Unda investitsion faoliyatniboshqarish, ishlab chiqarishni modernizatsiya qilish va resurslardan samaralifoydalanish yo‘nalishlari o‘rganildi. Tadqiqotda mahalliy xom-ashyo bazasinikengaytirish, energiya tejamkor texnologiyalarni qo‘llash va raqamlashtirishjarayonlari baholandi. Qurilish materiallari sanoatining rivojlanish tendensiyalarihamda jahon tajribasi asosida mintaqaviy imkoniyatlar aniqlashtirildi.Integratsiyalashgan boshqaruv mexanizmi taklif etildi va uning iqtisodiysamaradorlikka ta’siri asoslab berildi. Natijalar ishlab chiqarish hajmini oshirish,eksport salohiyatini kengaytirish va import o‘rnini bosuvchi mahsulotlar ulushiniko‘paytirishga xizmat qilishi qayd etildi.