IJTIMOIY TURIZM FAOLIYATINI TASHKIL ETISH YONDASHUVLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy turizm faoliyatini tashkil etish jarayonlariga xosyondashuvlar hamda ularning nazariy va amaliy xususiyatlari tahlil qilingan.Tadqiqotda ijtimoiy turizmning turizm tizimidagi oʻrni, uni rivojlantirishning tashkiliymexanizmlari hamda faoliyatni amalga oshirishda ishtirok etuvchi asosiy subyektlaroʻrganilgan. Ilmiy manbalar asosida ijtimoiy turizmni tashkil etishning davlattomonidan qoʻllab-quvvatlash, nodavlat tashkilotlari ishtiroki, tadbirkorlik faoliyati,loyihaviy va innovatsion yondashuvlari tizimli tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariijtimoiy turizmni rivojlantirish turizm infratuzilmasidan samarali foydalanish, ichkiturizm oqimlarini ragʻbatlantirish hamda aholining turistik xizmatlardan foydalanishimkoniyatlarini kengaytirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini koʻrsatadi.