HUDUDLARDA IJTIMOIY-IQTISODIY MUTANOSIB RIVOJLANISHDA INSTITUTSIONAL OMILLARNING TAʼSIRI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada hududlarning ijtimoiy-iqtisodiy mutanosib rivojlanishidainstitutsional omillarning roli tahlil qilindi. Tadqiqotda formal va norasmiy institutlarhamda boshqaruv sifati ko‘rsatkichlarining hududiy iqtisodiy o‘sishga ta’siribaholandi. O‘zbekiston misolida 2017-2024 yillardagi islohotlar natijalari ko‘ribchiqildi. Tahlil natijalari institutsional sifatning oshishi investitsiya faolligi, mehnatunumdorligi va hududiy barqarorlikni kuchaytirganini ko‘rsatdi. Boshqaruvsamaradorligi va tartibga solish sifati hududlararo tafovutlarni kamaytirishda muhimomil sifatida namoyon bo‘ldi. Tadqiqot yakunida hududiy siyosatni takomillashtirishgaqaratilgan ilmiy asoslangan xulosalar ishlab chiqildi.