RAQAMLASHTIRISH ASOSLARI VA UNING YANGI OʻZBEKISTONNI QURISHDAGI OʻRNI: SIYOSIY-HUQUQIY VA IJTIMOIY-IQTISODIY TAHLIL (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada raqamlashtirish jarayonining Yangi Oʻzbekistonni barpoetishdagi siyosiy-huquqiy va ijtimoiy-iqtisodiy oʻrni kompleks tahlil qilindi.Tadqiqotda elektron hukumat tizimi, raqamli iqtisodiyot va inson kapitalinirivojlantirish oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik asoslab berildi. Shuningdek, davlatboshqaruvida shaffoflikni taʼminlash, korrupsiyani kamaytirish va xizmatlarsamaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalarning roli koʻrsatildi. Tahlillarasosida Oʻzbekistonda raqamli transformatsiya bosqichlari, infratuzilma rivoji hamdaIT sohasi eksport salohiyati baholandi. Natijada raqamlashtirish iqtisodiy oʻsishdrayveri, ijtimoiy tenglikni taʼminlovchi omil va davlat boshqaruvini modernizatsiyaqiluvchi vosita sifatida namoyon boʻlgani aniqlandi. Muammolar sifatida raqamlitafovut, kiberxavfsizlik va kadrlar yetishmovchiligi qayd etildi.