XIZMAT KOʻRSATUVCHI KORXONALARDA BOZORGA YOʻNALTIRILGAN MARKETING STRATEGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada xizmat koʻrsatuvchi korxonalarda bozorga yoʻnaltirilganmarketing strategiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomidabozorga yoʻnaltirilganlik nazariyalari, xizmat marketingi konsepsiyalari va mijoztajribasini boshqarish yondashuvlari oʻrganildi. Xizmat koʻrsatish sohasining oʻzigaxos xususiyatlari asosida integratsiyalashgan konseptual model ishlab chiqildi.Natijalar mijozga yoʻnaltirilganlik, xizmat sifati, ichki marketing va raqamli aloqakanallarining uygʻun qoʻllanilishi korxona samaradorligini oshirganini koʻrsatdi.Tadqiqotda xizmat sifati va mijoz sodiqligi oʻrtasidagi bogʻliqlik asoslandi hamdaOʻzbekiston xizmat sektorida strategik boshqaruvni rivojlantirish boʻyicha amaliytavsiyalar ishlab chiqildi.