YANGI OʻZBEKISTON IQTISODIYOTIDA AYOLLAR TADBIRKORLIGI:HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL YONDASHUV (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekiston iqtisodiyotida ayollar tadbirkorliginirivojlantirishning huquqiy va institutsional asoslari tahlil qilindi. Tadqiqot davomidagender tengligini taʼminlashga qaratilgan qonunlar, Prezident farmonlari hamdaayollarni qoʻllab-quvvatlash dasturlarining iqtisodiy faollikka taʼsiri oʻrganildi. Xotinqizlar uchun imtiyozli kreditlar, kasb-hunar kurslari, grantlar va davlat jamgʻarmalarifaoliyati tizimli ravishda baholandi. Shuningdek, “Ayollar daftari”, “Hamroh” dasturiva moliyaviy kodeks mexanizmlarining tadbirkorlikni rivojlantirishdagi oʻrni yoritildi.Tadqiqot natijalari ayollar tadbirkorligini qoʻllab-quvvatlash boʻyicha huquqiy vamoliyaviy mexanizmlar iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash, bandlikni oshirishhamda hududlarda biznes muhitini rivojlantirishga xizmat qilganini koʻrsatdi.