ISTEʼMOLCHI EHTIYOJLARINING RAQAMLI MUHITGA TRANSFORMATSIYALASHUVI SHAROITIDA HARID QARORINI SHAKLLANTIRISHNING MARKETING STRATEGIYALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida iste’molchi ehtiyojlariningtransformatsiyalashuvi hamda xarid qaroriga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan.Tadqiqotda restoran xizmatlari misolida A.Maslou ehtiyojlar iyerarxiyasiningzamonaviy raqamli muhitdagi o‘zgarishlari o‘rganilgan. So‘rovnoma, korrelyatsion varegressiya tahlili asosida reyting, vizual kontent, brend nufuzi va ijtimoiyehtiyojlarning iste’molchi tanloviga ta’siri baholangan. Natijalarda raqamli muhitdaijtimoiy ehtiyojlar va o‘zini namoyon qilish omillari xarid qarorida ustuvor ahamiyatkasb etgani aniqlangan. Milliy restoranlar faoliyatida funksional va emotsional qiymatuyg‘unlashgani asoslangan. Tadqiqot restoran marketingida raqamlikommunikatsiyalar, milliy qadriyatlar va ijtimoiy ta’sir omillarini integratsiyalashzarurligini ko‘rsatgan.