POST-PANDEMIC TOURISM RECOVERY AND DEVELOPMENT PROSPECTS IN UZBEKISTAN FOR 2021-2030 (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda pandemiyadan keyingi davrda turizmsohasining rivojlanish dinamikasi va 2021-2030 yillarga moʻljallangan prognozlartahlil qilingan. Tadqiqot davomida kiruvchi va chiquvchi turizm oqimlari, investitsiyafaolligi hamda makroiqtisodiy omillarning turizm rivojlanishiga taʼsiri oʻrganilgan.Statistik maʼlumotlar asosida pandemiyadan keyingi davrda turizm oqimlariningtiklanishi va investitsiyalar hajmining ortishi aniqlangan. Tadqiqot natijasida vizaniliberallashtirish, infratuzilmani rivojlantirish, xalqaro marketing va mehmonxonabiznesiga investitsiyalar turizm salohiyatini oshirishga xizmat qilgani asoslab berilgan.Ekologik va madaniy turizm yoʻnalishlarini rivojlantirish Oʻzbekistonning xalqaroturistik raqobatbardoshligini mustahkamlashi koʻrsatilgan.