MOLIYAVIY XIZMATLAR KOʻRSATISHNING MINTAQAVIY XUSUSIYATLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada moliyaviy xizmatlar koʻrsatishning mintaqaviy xususiyatlarihamda ularning iqtisodiy rivojlanishga taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqot davomidahududlarda bank, sugʻurta, mikromoliya va raqamli moliyaviy xizmatlarningrivojlanish darajasi, ulardan foydalanish imkoniyatlari va mavjud tafovutlaroʻrganilgan. Tahlillar natijasida moliyaviy xizmatlar samaradorligi iqtisodiyinfratuzilma, raqamli texnologiyalar, moliyaviy savodxonlik va aholining daromaddarajasi bilan bogʻliqligi aniqlangan. Buxoro viloyati misolida hududiy iqtisodiy vaijtimoiy omillarning moliyaviy xizmatlarga taʼsiri baholangan. Tadqiqotda raqamlimoliyaviy xizmatlarni kengaytirish, moliyaviy inklyuziyani oshirish va hududiystrategiyalarni takomillashtirish mintaqaviy iqtisodiy faollikni kuchaytirishga xizmatqilishi asoslab berilgan.