ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI TARTIBGA SOLISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING AHAMIYATI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini tartibga solishda innovatsionyondashuvlarning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotdavomida Lean Manufacturing, Six Sigma, Business Process Reengineering, OpenInnovation hamda Sanoat 4.0 konsepsiyalarining ishlab chiqarish samaradorligigataʼsiri oʻrganilgan. Adabiyotlar tahlili asosida innovatsion yondashuvlarning strategik,taktik va operatsion qatlamlardan iborat integral modeli ishlab chiqilgan. Natijalarraqamli texnologiyalar, bilim boshqaruvi va tashkiliy innovatsiyalarni kompleksqoʻllash ishlab chiqarish samaradorligi hamda resurslar unumdorligini oshirishinikoʻrsatgan. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlarni ISO 9001:2015 standartlari bilanintegratsiyalash korxonalarning raqobatbardoshligini kuchaytirishga xizmat qilishiasoslab berilgan.