TRANSFORMATSIYALASH SHAROITIDA OLIY TAʼLIM MUASSASALARINING RAQAMLI YETUKLIK DARAJASINI BAHOLASH METODOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda transformatsiyalash sharoitida oliy taʼlim muassasalariningraqamli yetuklik darajasini baholash metodologiyasi ishlab chiqildi. Tadqiqotdavomida DigCompOrg, DigCompEdu, SELFIE va oliy taʼlimga yoʻnaltirilganxalqaro yetuklik modellari qiyosiy tahlil qilindi. Natijada strategik boshqaruv, oʻqitishva oʻrganish, raqamli kompetensiyalar, sifat kafolati, raqamli kontent, AKTinfratuzilmasi hamda raqamli madaniyatni qamrab oluvchi yetti oʻlchamli baholashtizimi shakllantirildi. Taklif etilgan metodologiya raqamli rivojlanish holatinikompleks baholash, kuchli va rivojlantirilishi zarur boʻlgan yoʻnalishlarni aniqlashimkonini berdi. Tadqiqot natijalari universitetlarda strategik rejalashtirishnitakomillashtirish, raqamli transformatsiya jarayonlarini monitoring qilish vaboshqaruv qarorlarini asoslash uchun amaliy asos yaratdi.