YENGIL SANOAT KORXONALARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASH IMKONIYATLARI VA TEXNOLOGIK TAYYORGARLIKNI METODOLOGIK BAHOLASH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda yengil sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalarni qo‘llashimkoniyatlari va texnologik tayyorgarlikni baholashning metodologik jihatlario‘rganildi. Tadqiqot davomida CAD/CAM, IoT, sun’iy intellekt, ERP, CRM vaekologik monitoring tizimlarining ishlab chiqarish hamda boshqaruv jarayonlaridagio‘rni tahlil qilindi. Raqamli transformatsiyaga ta’sir etuvchi omillarni aniqlashmaqsadida UTAUT modeli asosida baholash yondashuvi ishlab chiqildi. Natijalardaraqamli texnologiyalar dizayn, avtomatlashtirish, logistika, sifat nazorati, marketing vaekologik boshqaruv samaradorligini oshirgani aniqlandi. Shuningdek, korxonalarningtexnologik tayyorgarlik darajasini baholash raqamli rivojlanish strategiyalarinishakllantirishda muhim ahamiyat kasb etgani asoslandi. Tadqiqot natijalari yengilsanoatda innovatsion rivojlanish va raqobatbardoshlikni kuchaytirish yo‘nalishlarinibelgilab berdi.