OʻZBEKISTONDA ORGANIK AGRO-OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING YEVROPA TAJRIBASI VA MILLIY IMKONIYATLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda organik agro-oziq-ovqat mahsulotlari bozorinishakllantirishning iqtisodiy va institutsional asoslari oʻrganildi. Tadqiqot davomidaYevropa mamlakatlarining organik qishloq xoʻjaligini rivojlantirish tajribasi,sertifikatlashtirish tizimlari va davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilindi.Natijalarda milliy standartlarni rivojlantirish, sertifikatlashtirish tiziminitakomillashtirish va eksport salohiyatidan samarali foydalanish organik bozorrivojlanishini jadallashtirgani asoslandi. Organik mahsulotlar ishlab chiqarishnikengaytirish qishloq xoʻjaligida yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish imkonini berganianiqlandi.