BARQAROR RIVOJLANISHNI TAʼMINLASHDA RAQAMLI PLATFORMALARNING O‘RNI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada barqaror rivojlanishni taʼminlashda raqamli platformalarningiqtisodiy, ijtimoiy va ekologik ahamiyati oʻrganildi. Tadqiqot davomida xalqarotashkilotlar maʼlumotlari asosida raqamli ulanish, elektron tijorat, elektron hukumat varaqamli ishtirok koʻrsatkichlari tahlil qilindi. Natijalarda raqamli platformalar bozorgakirish imkoniyatlarini kengaytirgani, xizmatlardan foydalanish darajasini oshirganihamda resurslardan samarali foydalanishni qoʻllab-quvvatlagani aniqlandi. Raqamliinfratuzilmani rivojlantirish va raqamli savodxonlikni oshirish barqaror rivojlanishmaqsadlariga erishishni jadallashtirgani asoslandi