OʻZBEKISTONDA AYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ayollar tadbirkorligini rivojlantirishningiqtisodiy va institutsional jihatlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida ayollartadbirkorligining iqtisodiy faollik, bandlik va daromadlar oʻsishidagi oʻrni tahlilqilindi. Natijalarda moliyaviy qoʻllab-quvvatlash, taʼlim dasturlari va institutsionalmexanizmlar ayollarning biznes faoliyatini kengaytirishga xizmat qilgani aniqlandi.Xalqaro tajribalar asosida ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning samaraliyoʻnalishlari baholanib, iqtisodiy inklyuzivlik va barqaror rivojlanishni kuchaytirishgaqaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi.